De kunst van solliciteren kun je leren!

Solliciteren aan de top is zeker niet eenvoudig en kent zo haar eigen regels. Zo krijg je nooit een 2e kans om een eerste indruk achter te laten. Ook is het op topniveau meer dan elders uiterst belangrijk om de context te doorgronden van de functie waarop je solliciteert.

Steeds meer geeft de persoonlijke presentatie en interactie tijdens de gesprekken de doorslag. Het succes wordt in toenemende mate meer bepaald door ‘wie je bent’ en minder door ‘wat je kunt’. Veelal wordt succes bepaald door de mate waarin een sollicitant geloofwaardig is en durft zijn innerlijk te laten zien. Waarom je een bepaalde baan wilt en wat je daarin wilt bereiken wordt steeds meer gerelateerd aan jouw drive, persoonskenmerken en kerncompetenties.

Het wel of niet veroveren van een topbaan wordt veelal bepaald door zeer kleine, maar belangrijke details. Een sollicitant is zich hier vaak niet van bewust en zij worden zelden na afloop van een procedure vermeld. In dit verband mag ook de rol van reputatie, imago en netwerken niet onbesproken blijven.

Gerard Wesselo wil hierbij een onafhankelijke vertrouwenspersoon zijn voor talent, dat serieus en gericht met zichzelf aan de slag gaat om met succes de volgende stap te zetten in hun carriere. Hij helpt om je grondig en professioneel voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. En leert je stap voor stap de kunst van het solliciteren meester te worden.


talent krijgt pas waarde als je het benut